Samenwerking
PALI Group en CSU zetten partnership voort met nieuwe schoonmaaktechniek Op 9 september sluit de inzending voor de CSU Innovatie Award 2021. De selectieprocedure door het Team Innovatie van CSU en daarna de beoordeling door de negenkoppige vakjury gaan dus bijna van start. Een mooi moment voor juryvoorzitter Esmée Ficheroux om haar kijk op innovatie en deelname met je te delen.
“Ondernemen en co-creatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In een goede samenwerking, met anderen ook van buiten de facilitaire branche, kom je pas echt tot verrassende inzichten, nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen.” Dat is de visie van Esmée Ficheroux, juryvoorzitter van de CSU Innovatie Award. Voor de vierde keer op rij zit zij de negenkoppige vakjury voor. Het is dan ook geen verrassing dat Esmée in haar rol als juryvoorzitter de kracht van samenwerking onderstreept. Esmée: “In een zo brede branche als de onze, die voortdurend op allerlei gebieden in beweging is, is gerichte innovatie noodzakelijk om voorop te kunnen blijven lopen en onze dienstverlening relevant te houden voor onze klanten.”
Naast juryvoorzitter is Esmée lid van de Raad van Bestuur van CSU en de verantwoordelijke voor de portefeuille Commercie, Marketing & Innovatie. In die rol werkt Esmée samen met klanten en partners aan de ambities van CSU. Eén van die innovatieve samenwerkingen is ‘Beyond Eyes’, een platform organisatie waarin CSU en bouwonderneming Heijmans kennis en kunde bundelen om gebouwen slim, duurzaam en gezond te houden voor gebouwbeheerders en gebruikers ervan. “De kracht van zo’n samenwerking is dat je elkaar moet inspireren – het moet leuk zijn – én je moet experimenteren. Daarvoor moet je ook durven falen. Die omgeving, die sfeer en energie, moet je met elkaar zien te creëren op weg naar een geslaagde innovatie.” Wat Esmée betreft geldt dat ook voor de samenwerking met deelnemers aan de CSU Innovatie Award. Ze legt uit: “In het eerste jaar won WARP, die virtual reality zo toepasbaar wist te maken dat we ervoor kozen om te gaan samenwerken. We hebben met elkaar een VR-training ontwikkeld op het gebied van veiligheid waarmee 15.000 van onze medewerkers nu nog steeds werken. Een mooie samenwerking waar we voorafgaand aan de finale niet van hadden durven dromen.”
Wat is de kijk van onze juryvoorzitter op deelname aan de CSU Innovatie Award? Esmée: “Innovatie is oog hebben voor morgen en overmorgen. Het biedt jezelf, je collega’s en je hele partnernetwerk de ruimte om te dromen over de mogelijkheden hoe de dingen beter, mooier en effectiever kunnen. De CSU Innovatie Award draagt in hoge mate bij aan de ontdekking van ideeën en de ontwikkeling ervan tot toepasbare innovaties. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om jonge ondernemers en startups de ruimte te geven om zich gericht te ontwikkelen. Voor ons, voor hen en voor iedereen die vervolgens gemak ervaart of profijt heeft van de toepassingen die uit deze ontwikkeling voortkomen. Je kunt als deelnemer dus echt een wereld van verschil maken! Bovendien – en dat vind ik echt gaaf – is er al vanaf de eerste editie veel interesse vanuit de facilitaire wereld. Al op de eerste awardshow kwamen honderden ondernemers, klanten, prospects en samenwerkingspartners af. Ook zij zijn dus benieuwd naar de innovatieve ideeën van onze finalisten, drie jonge ondernemers die zelfs juist van buiten de facilitaire wereld kwamen.” De CSU Innovatie Award biedt dus echt een podium en kansen aan jonge ondernemers, startups, scale-ups met een goed idee voor de facilitaire branche.
Met haar team van collega’s uit verschillende vakdisciplines, is ze voortdurend op zoek naar relevante oplossingen voor de veranderende marktvraag. De balans tussen nieuwe technologische toepassingen en de inzet van mensen staat daarbij centraal. Esmée: “Innoveren kent twee kanten, high-tech en high-touch. De technologische kant, waar mensen vaak meteen aan denken, gaat over robotica, artificial intellligence, data. De maatschappelijke kant van innoveren gaat over mensen, over inclusiviteit, sociale cohesie, gastvrijheid en duurzaamheidaspecten. Aan die human touch is in mijn ogen ook veel te ontdekken in innovatieve toepassingen voor de facilitaire branche. En veel verschillende ideeën zijn er zeker ook van buitenaf, dat is me de afgelopen drie edities wel echt opgevallen.”
En hoe kijkt Esmée naar de CSU Innovatie Award 2021? “Bij CSU innoveren we vanuit onze wens om bij te dragen aan een schone en duurzame wereld. En daar hebben we jou bij nodig. Natuurlijk is het spannend om mee te doen aan onze succesversneller, maar durf het ook gewoon te doen en heb er plezier in; ‘Ik denk dat het kan, dus laten we het gewoon proberen!’. Als jij durft te dromen en een passie hebt voor mooi resultaat, iemand bent die samen met ons wil gaan voor een schonere en duurzame wereld én een positieve impact wil maken, doe dan met ons mee!”.
Inschrijven kan nog tot 9 september op www.csuinnovatieaward.nl. Op 11 november is de grote finale, dan weet je wie de winnaar is van de CSU Innovatie Award 2021 én van de CSU Aanmoedigingsprijs.