Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Een magische Meewerkdag: Marloes’ ervaring in het Efteling Hotel

MeewerkWeek 2024 Efteling Hotel



Elk jaar organiseert CSU de MeewerkWeek. Tijdens deze week ervaren alle kantoormedewerkers hoe het is om met de schoonmaakcollega’s op de werkvloer  mee te draaien. Dit zorgt voor een nauwere band tussen de collega’s en houdt ons dicht bij de basis van de dienstverlening.

Marloes Eijsvogels vertelt enthousiast over haar ervaring: “Ik werk al 10 jaar bij Tzorg (zusterorganisatie Tzorg) en doe jaarlijks mee met deze mooie week. Waar ik eerder bij Tzorg meeliep met thuishulpen bij cliënten, werkte ik dit keer een dagje mee met het schoonmaakteam van CSU op een wel heel bijzondere locatie; het Efteling Hotel. Het was een inspirerende dag vol nieuwe ervaringen die ik graag met jullie deel.”

“Normaal gesproken werk ik als HR-projectmanager bij Tzorg dagelijks aan diverse projecten. Van inwerkprogramma’s voor nieuwe medewerkers tot het opleiden en ontwikkelen van kantoormedewerkers. In mijn functie werk ik veel samen met (CSU-) collega’s van het hoofdkantoor. Ik vind het interessant om niet alleen te horen, maar ook zelf te beleven hoe het werken is in de wereld van de schoonmaakmedewerker. Daarom bleef mijn laptop een dagje dicht en stond ik ineens in de wereld vol wonderen.”

De eerste indruk: de Efteling-magie

“Waar ik normaal als gast naar de Efteling ga, liep ik dit keer het hotel binnen als medewerker. Samen met enkele andere collega’s mocht ik bij uitzondering via de hoofdingang naar binnen en verzamelden we in de kantine. De sfeer in het hotel is echt geweldig, net als in het park. Het was mooi om te zien dat ook de schoonmaakmedewerkers die gastvrijheid uitstralen. Iedereen begroet elkaar vriendelijk, en ik voelde meteen dat de Efteling-magie ook achter de schermen leeft.”

Werken in een hecht team

“Ik werd ingedeeld bij een medewerker die al 20 jaar in het hotel werkt, een student die het werk als bijbaan deed, een anderstalige medewerker die net gestart was en twee medewerkers die speciaal kwamen om bedden op te maken. Wat een leuk team! We pakten de lift naar de etage waar we aan de slag gingen met het schoonmaken van de kamers. Van de badkamers, stofzuigen tot het opmaken van de bedden. De sfeer was gezellig. Er was tijd om tussendoor even te kletsen en ik stelde vragen over het werken in het Efteling Hotel.”

“Wat me opviel, was hoe trots iedereen is op wat ze doen. De collega’s werken hard, maar met een glimlach. Het was ook mooi om te zien hoe flexibel het team is. Soms zijn er gasten die wat later uitchecken. Dan plant het team het zo in, dat de kamer op een later moment wordt schoongemaakt.”

Stralen van trots

“Het mooiste van de dag vond ik toch wel hoe trots de medewerkers zijn op hun werk. Angela, de voorvrouw op deze dag, gaf me zelfs een rondleiding door de suites op de bovenste verdieping. Ze was zó trots op ‘haar’ hotel. Dat vond ik geweldig om te zien! Je merkt dat de mensen echt met passie werken en dat ze blij zijn om bij te dragen aan de Efteling-ervaring voor de gasten.”

Wat ik heb geleerd

“Deze dag heb ik weer veel geleerd en gezien hoe gemotiveerd de medewerkers zijn en hun schouders er samen onderzetten. Ze doen hun werk met plezier en voelen zich verantwoordelijk. Vanuit het hoofdkantoor is het belangrijk om te weten waar we de schoonmaakmedewerkers bij kunnen helpen. Zo’n dag meewerken en luisteren naar wat er speelt op de werkvloer levert mooie inzichten op. Zoals hoe collega’s het werken voor het Efteling Hotel vinden en wat maakt dat ze er werken. Het is leuk om te horen waarom de collega’s zo gedreven zijn in wat ze doen.”

Een dag om niet snel te vergeten

“Mijn dag in het Efteling Hotel was een ervaring die ik niet zal vergeten. Het was inspirerend om te zien hoe toegewijd de medewerkers zijn en hoe belangrijk gastvrijheid voor hen is. De MeewerkWeek van CSU is een geweldige kans om dit zelf te ervaren. Ik ben trots op het team en het werk dat ze doen. Volgend jaar doe ik zeker weer mee aan deze jaarlijkse traditie!”


Werk ook mee aan beter werk

CSU moedigt heel Nederland aan om zelf ook mee te draaien op de eigen (verschillende) werkvloer(en). Om tot verbetering te komen is het belangrijk om inzicht te verkrijgen en van elkaar te leren.  Meewerken biedt de uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te gaan. Hét moment om ideeën en oplossingen te delen. En om te ontdekken waar werknemers tegenaan lopen ‘op de vloer’.